Klarinet

Klarinetten er et træblæserinstrument med en smuk og udtryksfuld klang der spænder vidt, fra det dybe, varme over det lyse, sangbare til det høje, gennemtrængende.

Den kan spille mange former for musik, fx klassisk (både i orkestre og mindre grupper), folkemusik fra forskellige lande (også Danmark) samt underholdningsmusik og jazz. Den kan optræde alene (som solist med akkompagnement), men egner sig fint til at indgå i alle mulige former for sammenspil.

Du kan begynde at spille klarinet, når dine fingre er store nok til at holde på instrumentet, og det er de som regel, når du går i 2. klasse. Hvis du vil begynde tidligere, findes der nogle mindre og lettere klarinetter, der er lavet af plastic. Du kommer hurtigt i gang, og allerede fra første time spiller du små sange.

Du lærer noder, rytmer, gehør, klang og intonation, improvisation, blæse- og vejrtrækningsteknik og spiller musik tilpasset den enkelte.

Undervisningen foregår enten som soloundervisning eller i grupper.

Der er mulighed for sammenspil samt hørelære/teori som supplement. Dette er en rigtig god mulighed for at få ekstra meget ud af undervisningen.

Praktisk

  • Elever fra 2. klasse og op
  • 2-3 ugentlige undervisninger med instrumental- og holdundervisning
  • Deltagelse i koncerter og arrangementer
  • Beregn tid til egen øvning (gerne 15-30 min. hver dag)
  • Husk at læse alt det praktiske om priser, betingelser, ferieplan, undervisningssteder, instrumentleje og økonomisk støtte