Rikke Winther

Koordinator og underviser på Billedskolen.

Er uddannet Billedkunstner ved Det Fynske Kunstakademi og Cand. Pæd. Materielkulturdidaktik ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Århus Universitet.

Rikke brænder for børn og unges møde med kunst og har i flere år været dybt engageret i at skabe stærke forbindelser mellem den professionelle kunst og børn.

Rikkes professionelle fokus ligger i kombinationen mellem et teoretisk fundament inden for didaktik, æstetiske læreprocesser og kunstfaglig praksisforståelse. Hun har specialiseret sig i at udvikle kunstpædagogisk undervisningsmateriale, der tager udgangspunkt i æstetikkens sanseudvidende aspekter og leg.

Som Billedskolens koordinator arbejder Rikke for at koordinere og videreudvikle en god undervisningsstruktur, der med udgangspunkt i en høj kunstfaglighed også fokuserer på inddragelse, samskabelse og fællesskab. Rikkes pædagogiske indgangsvinkel til undervisningspraksis med kunst er at skabe en gensidig læringsproces, hvor tillid og frihed er kernepunkter mellem alle. I tager udgangspunkt i kunstneriske processer, hvor et fællesskabende arbejdsrum er selve strukturen og fundamentet for det skabende arbejde.

I Rikkes kunstneriske arbejder kredser om maleri og tegning. Hun er ligeledes optaget af at finde nye bæredygtige måder at lave kunst på og arbejder derfor i udgangspunktet med naturligt producerede materialer som f.eks. papir, naturmaling og ler.

rikkewi@htk.dk Tlf. 24 63 64 90

Billedskolekoordinator