Aia Coverley Turan

Aia Coverley Turan f. 1994, er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (2013-2019) og Accademia di Belle Arti Perugia i Italien (2017).

I sin kunstneriske praksis, arbejder hun primært med skulptur og tegning. Hun arbejder med udgangspunkt i klassiske teknikker og materialer, fra et intuitivt og personligt investeret sted.

Hendes ambition som underviser er at være en sparringspartner for sine elever, inspirere og vejlede dem til at udvikle deres individuelle billedsprog og etablere et tillidsfuldt rum, hvor vi i fællesskab kan lære af hinanden og blive dygtigere til at udfolde os kunstnerisk.

Hun ser kunsten som et værktøj til at være i verden, et værktøj til at udvide vores individuelle og fælles forståelse af den verden vi lever i.
Kunsten giver os muligheden for at skabe dialog på tværs af alder, klasse, sprog og tid. Her kan vi nemlig kommunikere uden ord, udtrykke os frit og skabe nye erfaringer med udgangspunkt i vores personlige og fælles kvaliteter.

Med en nysgerrig og legende tilgang, vil vi lave både fælles og individuelle opgaver. Vi vil lave tekniske øvelser, eksperimenterer med forskellige materialer, form og farve. Vi vil se på kunst og øve i at tale om kunst, både kunsten ude i verden og den kunst vi selv skaber.

Aia har tidligere undervist både børn, unge og voknse i billedkunst og skulpturteknik. Hun har undervist og lavet skulptur workshops på bl.a. Jyderup Højskole, Krabbesholm Højskole, Det Jyske Kunstakademi, med projektet “Hjemme i kunsten” og på Kokkedal Skole.

Profilbillede af Aia Turan billedkunstner